A csikung egy Kínából származó tradicionális önfejlesztő módszer, - szűken értelmezve egyfajta mozgásterápia - amely a meridiánokban (energiavezetékekben) az életenergia keringésének testtartásokkal, mozdulatokkal, légzéssel és a figyelem segítségével történő irányításán alapszik.  

A nyugati ember számára furcsa, lassított felvételhez hasonló mozdulatsorokból áll, mert itt nem a gyorsaság, hanem a belső átélés, az életenergia megérzése a cél. A gyakorlatok segítségével érhetjük el az életenergia harmonikus keringését a testben. 

A csikung gyakorlatoknak ennél fogva mind az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésben mind pedig a betegségek kiegészítő kezelésében szerepe van. 

Az általam alkalmazott csikung gyakorlatok több csikung irányzatból összeállított olyan gyakorlatsor, amely nem sport tevékenységre, versenyekre, bemutatókra készült, hanem kifejezetten az egészségmegőrzést szolgálja, melyet beteg emberek is alkalmazni tudnak egyéb kezeléseik kiegészítéseképpen, gyógyulásuk érdekében. 

15 mozdulatsorról van szó, melynek elsajátítása nem igényel kicsattanó fizikai erőnlétet, bárki - legyen az gyerek, fiatal, középkorú vagy idősebb - elsajátíthatja, aki felelősséget érez egészségéért, és tenni akar a betegségek megelőzésért.

     

Néhány mozdulat képét megtekintheti:

       

 

Ha sikerült felkeltenem érdeklődését, kérem telefonáljon, vagy keressen meg e-mailen keresztül.