A SHIATSU (siacu) japán kifejezés, szó szerinti fordításban ujj nyomást (shi=ujj, atsu=nyomás) jelent. Az akupresszúra japán formájaként is emlegetik.

A shiatsu alapvetően hüvelykujjal az úgynevezett energiavezetékekre, más néven meridiánokra, illetve a meridiánok mentén elhelyezkedő akupunktúrás pontokra gyakorolt nyomás, melynek célja az életenergia (kí, amely a kínai gyógyászatban csi, az ajurvédában prána) kiegyensúlyozása, az esetleg kialakult energiablokkok oldása.

Hatásai:

  • a test energiáit egyensúlyban tartja, ellazít (stresszoldó), szinte észrevétlenül hangol pozitív gondolatokra
  • konkrét fájdalmakat képes megszüntetni : fejfájás, migrén, nyak- és vállproblémák, hátfájások
  • különféle betegségek gyógyulását hatékonyan előmozdítja: köhögés, megfázás, menstruációs problémák, prosztata bántalmak, vesebetegségek, asztma, tüdőgyulladás, álmatlanság, feszültség, szorongás, depresszió, gyengeség, emésztési problémák, keringési zavarok, hormonrendszer problémai

Mit nyújthat Önnek egy ilyen teljes test kezelés kedves látogatóm?

Azáltal, hogy a kezelés hatására az energiavezetékekben az életenergia áramlása folyamatossá válik, megszűnnek az esetleges energiablokkok, Ön feltöltődik energiával, frissnek, tettre késznek, kipihentnek érzi magát. Oldódik a feszültség, nyugalom árad szét az egész testében, könnyűnek fogja érezni magát, közérzete javul.

Tehát ha Ön fáradt, túlhajszolt, feszült, ideges, kikapcsolódásra vágyik ne menjen tovább.

Próbálja ki a vishiatsut, vállaljon felelősséget saját egészségéért !

 Ugyanis betegség és egészség egy folyamat számtalan pólusát képezheti. Míg csak élünk, mindenkori állapotunk e pólusok között kisebb nagyobb mértékben ingadozik. Ez a megközelítés teszi lehetővé, hogy amikor a nyugati orvoslás értelmében még nem beszélhetünk betegségről, nincsenek tünetek, kezelhetjük az energiakeringés kiegyensúlyozatlanságát.

Ez felel meg az egészségmegőrző, betegségmegelőző shiatsu kezelésnek. Ilyen esetben teljes test kezelés javasolt akár heti, kétheti rendszerességgel.

 A régi Japánban sokkal nagyobb figyelmet szenteltek az egészségmegőrzésnek, mint manapság nálunk. Nem csak akkor keresték fel az orvost, amikor már megbetegedtek, hanem folytonosan vigyázták egészségi állapotukat. Az volt a természetes, - ami véleményem szerint ma is nagyon fontos lenne - hogy minden ember felelősséget érzett saját egészségéért.

 A shiatsu azonban nemcsak egészségmegőrzésre kiváló lehetőség, hanem a már meglevő betegségek nagyon jó kiegészítő kezelése. Egy személyes beszélgetés és egy egésztest masszázst követően derül ki, hogy az Ön energiarendszerének mely területét kell előnyben részesíteni a kezelés során gyógyulása érdekében. Nincs olyan betegség, melynek gyógyulásában a shiatsu kezelés ne játszana pozitív szerepet.

 Ha sikerült felkeltenem érdeklődését, hívjon vagy írjon és próbálja ki a vishiatsut.