A szívéhez szólunk a szívéért!

 

EKG-bázisú szív-stressz mérés a VIPORT készülék segítségével!

 

Ön részt vehet egy VIPORT szív-stressz mérésen. Ezt a készüléket Németországban fejlesztették ki. Mivel számos európai országban – hazánkban is - a halálozási statisztikák okaként élen állnak a szív-és érrendszeri megbetegedések, igény támadt egy olyan EKG készülék kifejlesztésére, amely szűrő jelleggel gyorsan és megbízhatóan tud állapotfelmérést készíteni.

A VIPORT kiértékelésének bázisa a szívfrekvencia variabilitása (HRV) paraméteren alapszik, amit egy EKG jelfolyam felvétele és kiértékelése biztosít. Ez alapján számolja ki a készülék a cardio stressz indexet, kiegészítve a szívritmus és a QRS komplexus tartamának adatával. Az adatok alapul szolgálhatnak egy digitális többcsatornás EKG mérés számára.

 

Az EKG jeleket a VIPORT a hátoldalára helyezett 3 elektródán keresztül vételezi, a standard elvezetés alapján.


 

Ahhoz, hogy a kiértékelést megkapjuk a VIPORT-ot a mellkas falára helyezzük, és 2 percig a mellkas falra szorítjuk. Hangjelzés jelzi a felvétel végét.

Ha a mérés elkészült, az eredmény a színes grafikus kijelzőn jelenik meg.

Numerikusan jeleníti meg a stressz értéket egy 0-100-as skálán, a szívfrekvencia egy perc alatt mért átlagát, a QRS komplexus időtartamát millisecundumban, a szívfrekvencia variabilitás változásainak mértékét, és feltünteti a lehetséges szívritmus zavart is.

 

Ezek mellett a szívfrekvencia variabilitás elemzései, a cardio stressz index és a szív ritmus grafikusan kirajzolódnak egy 3 dimenziós formában is, a szívünk színes portréjaként. (elektrokardioportré)

 

 

A méréssel arra kaphat választ, hogy milyen a szívének, tágabb értelemben a vegetatív idegrendszerének stressz tűrő képessége. Ugyan minden mérés egy pillanatnyi helyzetnek megfelelő értéket mutat, a magasabb értékek mindenképpen jelzik, hogy szervezetének szüksége van valamilyen stressz oldó kezelésre, illetve bizonyos értéken túl szakorvosi kivizsgálásra.

A WellMEDpontban pulzáló mágneses kezeléssel segítségére sietünk az esetleges magasabb stressz érték oldásával.

A VIPORT nem állít fel diagnózist és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot!

A VIPORT alkalmazása mellett szabályos időközönként és minden egy esetleges betegségre utaló jel esetében szükséges az orvosi ellenőrzés!

 

Mi annak örülünk, ha azt mondhatjuk, hogy az Ön értékei tökéletesek. De ha eltérés van, felhívjuk rá a figyelmét. Bízunk benne, hogy ezzel megelőzhetjük a további bajok kialakulását.